Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Transport
Transport in Taba:

 • Luchthaven: De internationale luchthaven van Taba bevindt zich op een twintigtal kilometers van Taba en de resorts van Taba Heights. Deze luchthaven is nog gloednieuw en heeft nog meer dan voldoende reservecapaciteit, dus ondanks de snel toenemende populariteit van Taba als vakantiebestemming zal je niet snel zonder zitplaats komen te staan. Ook de faciliteiten zijn op westerse maat geschoeid, zo zijn er verschillende cafetaria's, tax-free shops en souvenirwinkels in de vertrekhal. Eeen andere mogelijkheid is om te vliegen naar de grotere internationale luchthavens van Sharm el Sheikh (een busrit van twee uur verwijderd van Taba), Eilat (vlak over de grens in Israël) of Aqaba (te bereiken via een korte tocht per ferry). Een vlucht vanaf Europa naar de luchthavens van Hurghada en zeker Marsa Alam zijn dan weer niet aan te raden aangezien deze zich aan de overzijde van de Rode Zee bevinden en het traject naar je eindbestemming dus moeilijk en zeer tijdrovend wordt.

 • Huurauto: In Egypte rijdt men rechts en snelheidsbeperkingen worden zelden gerespecteerd. All-in verzekering is dan ook aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard als je een auto wenst te huren.

  De toestand van de wegen evolueert in de goede richting. de grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. Omdat niemand zich aan de verkeersregels houdt, kunnen er snel gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker als je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden.


 • Haven: De haven van Taba was initieel een vissershaventje. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de activiteiten in de kleine haven uit excursies voor duikers en snorkelaars.

  Er is ook een ferryverbinding tussen Taba en Aqaba in Jordanië, meermaals per dag. Voor de vertrekuren kan je je best ter plaatse informeren.


 • Ferry tussen Taba en Aqaba in Jordanië

 • Openbaar vervoer: De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Egypte: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag.Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk.

  In Egypte vindt je ook overal minibusjes (service taxi's) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat.

  Op plaatsen waar er geen of weinig publiek transport aanwezig is kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder.


 • Fiets: Door de hitte is fietsen in de Sinaï niet aan te raden. Ook de onveilige verkeerssituatie en het totale gebrek aan voorzichtigheid van de lokale automobilisten zijn een reden om de fiets aan de kant te laten in Taba.


 • Taxi's in Taba

 • Taxi: Privé taxi's zijn een luxe in Egypte en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer. In Taba betaal je gemiddeld zo'n 20 pond voor een taxirit, maar aan de luchthaven kan dit oplopen tot zo'n 50 pond. Geregeld zie je ook door paarden voortgetrokken karren rondrijden, de caleches, deze zijn goedkoper en leuker, maar uiteraard ook veel trager.