Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Historische ru´nes in de Sina´
Historische ru´nes in de Sina´:

Hoewel zeer beperkt vergeleken met de vallei van de Nijl, bezit ook de Sina´ verschillende historische sites die de moeite van een bezoek waard kunnen zijn als je in de omgeving bent.

  • Serabit El Khadim: Hier bevinden zich verschillende ru´nes uit de pharaonische periodes, zoals resten van een tempel bovenop een heuveltop, verschillende mijnen van halfedelstenen en een groot aantal hiŰrogliefen inscripties langs de rotswanden, dit alles omringd door een prachtig landschap met een fantastisch uitzicht vanuit het tempelcomplex. De tempel was toegewijdt aan de Godin Hathor, meesteres van de halfedelstenen, en de God Soped, bewaker van de woestijnwegen. Vlakbij is de Wadi Mukattab de vallei der inscripties.


  • Tempelresten van Serabit el Khadim

  • Pharao's Island: Gelegen tegenover Taba heeft dit eiland een lange geschiedenis. Je vindt er de ru´nes terug van een fort uit 1100 na Christus vanwaar je een wijds uitzicht hebt. Langs de kust van het eilandje zijn er talloze ongerepte snorkelplaatsen. Deze ru´ne is zo impressionnant dat we er een aparte pagina aan gewijd hebben. klik op Pharao's Island om meer te weten te komen over dit kruisvaardersfort.


  • Prehistorische bijenkorf graven

  • Nuwamis: Dit is een prehistorische begraafplaats met graven en inscripties van meer dan 5500 jaar oud.
Terug naar bezienswaardigheden