Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Praktische informatie
Praktische tips voor een reis naar Taba:

 • Taal: De Egyptenaren spreken Arabisch, maar in de grote steden of op toeristische plaatsen zoals Taba zijn er heel veel mensen die ook een woordje Engels, Frans, Duits, Russisch en zelfs Nederlands spreken.
 • Geld: De officiŽle munteenheid in Egypte is de Egyptische Pond. Deze wordt ďginehĒ genoemd in het Arabisch. Iedere Pond bestaat weer uit 100 Piaster. De wisselkoers van ťťn Euro is ongeveer 8 Pond, maar op het moment dat u dit nu leest kan het weer volledig anders zijn. Controleer daarom dus altijd de waarde van het geld voordat u ergens gaat wisselen! Euro's en Dollars worden bijna overal aanvaard in Taba, maar je zal waarschijnlijk wisselgeld krijgen in de lokale munt.
  Banken zijn over het algemeen geopend van 8.30 uur tot 14.30 uur van zondag t/m donderdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend en zelfs in het weekend open. Bij een aantal banken vindt u pinautomaten en ook in de meeste grote hotels kan je geld opvragen met je creditkaart. Vraag uw eigen bank naar de mogelijkheden, zij hebben de aktuele informatie.
  Credit Cards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd en ook in de modernere souvenirwinkels kunt u meestal met de belangrijkste creditcards betalen.
 • Elektriciteit: Taba is volledig toegespitst op de westerse toerist en dus is ook elektriciteit geen enkel probleem: 220 vol en Europese stekkers zijn de norm, maar een reisadaptor, kan altijd handig zijn als je niet in een luxe of middenklasse hotel verblijft.
 • Eten: Verwacht geen culinaire hoogtepunten van de Egyptische keuken, hoewel er voldoende mogelijkheden zijn om een goede variatie aan gerechten voorgeschoteld te krijgen: Eerst en vooral zijn er de 'street snacks' waarvan fuul, falafel (taamiya) en kebab de bekendste zijn. Deze zijn overheerlijk en bijna gratis en ook zeer veilig aangezien ze vers voor je ogen bereid worden. Voor uitgebreidere gerechten moet je in een restaurant terecht, waar je vooral veel kip en lamsvlees op je bord zal krijgen, maar ook een lekker gestoomd duifje, de lokale specialiteit is een aanrader. Omdat je niet kan zien hoe vers de vis of het vlees zijn en onder welke hygiŽnische omstandigheden het bereid wordt, is het raadzaam om te vertrouwen op raadgevingen van reisleiders of toeristen die reeds langere tijd in de stad verblijven vooraleer een restaurant uit te kiezen.
  Water uit de kraan wordt afgeraden van te drinken, maar er is uiteraard ook bronwater in flessen te koop.
 • Religie: 90% van de bevolking is Moslim, de resterende 10% zijn Koptische christenen. Bij een bezoek aan de vele moskeeŽn, kerken of kloosters zijn bedekte schouders en knieŽn verplicht.
 • Verkeer:In Egypte rijdt men rechts en ongedisciplineerd. Wees voorzichtig!
 • Tijd: 1 uur vroeger dan in BelgiŽ en Nederland.
 • Documenten: Voor Belgen en Nederlanders volstaat een geldige reispas, een visum kan je kopen bij aankomst en kost 15 euro. Indien je enkel van plan bent om in de SinaÔ te blijven, dan kan je een gratis beperkt visum krijgen op de luchthaven.
 • Telefoneren:Vanuit de meeste hotels en vakantiecomplexen kunt u direct bellen. Voor Nederland draait u: 0031 voor BelgiŽ 0032, vervolgens het kengetal zonder 0 en het abonneenummer (achter elkaar doordraaien). Informeert u wel eerst even hoe hoog de toeslag is voor het gebruiken van de hotellijn. Het beste kunt u echter bellen met telefoonkaarten die overal verkrijgbaar zijn.
  Uw GSM-telefoon is bruikbaar als uw provider een roaming-overeenkomst heeft met een provider in Egypte. Als u wilt weten of dat zo is kunt u het beste even contact op nemen met uw provider!
 • Internet:Tegenwoordig kunt u overal intercafes vinden, zo ook in Taba. U vindt ze terug in hotels, bars en zelfs in shopping-malls!
 • Openingstijden: De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 12.30 uur tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. In de toeristische plaatsen blijven winkels langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar. Hier zijn de winkels dan ook meestal geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Bijna iedere plaats heeft zijn eigen wekelijkse markt.
 • Reisverzekering: Egypte is nog steeds een ontwikkelingsland en de medische zorgen staan er op een lager niveau dan in BelgiŽ of Nederland. Een reisverzekering kost bijna niets en kan u onaangename verrassingen besparen. Meestal kan je wanneer je je reis boekt ook onmiddellijk een reis- en annuleringsverzekering erbij nemen, maar indien je dat niet hebt gedaan kan je alsnog een Reisverzekering online afsluiten tegen een zeer goedkope prijs.