Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Excursie naar de piramides van Gizeh
Piramides van Gizeh:

De piramides, zonder twijfel de beroemdste overblijfselen uit het verleden en het enige van de zeven wereldwonderen dat nog steeds overeind staat. Als je de piramides niet hebt gezien, ben je niet in Egypte geweest!

De drie piramides van Gizeh

Excursies naar de piramides kunnen bij de meeste reisbureaus gereserveerd worden, maar vaak loont het de moeite om eens navraag te doen bij een Egyptische reisorganisator, aangezien deze meestal veel goedkopere prijzen hanteren en dezelfde kwaliteit leveren.

Een excursie naar de piramides van Gizeh omvat bijna altijd ook een bezoek aan het Egyptisch museum. Andere mogelijkheden zijn om te combineren met een bezoek aan het oude Islamitische stadscentrum van Ca´ro, waarvoor je dan meestal een tweedaagse excursie nodig hebt, of een combinatie met een bezoek aan de trappiramide van Saqara en de schamele resten van Memphis.

De site van de piramides zelf is echter het hoogtepunt: de drie piramides zijn allen reusachtig groot en ondanks beschadigingen door grafrovers en erosie door wind en water over de eeuwen heen staan ze nog statig rechtop. De piramide van Cheops is de grootste, hoewel maar net, en om de binnenkant te bezoeken moet je fors bijbetalen en vroeg aanschuiven, aangezien het aantal tickets per dag vrij beperkt is.

de Sphynx

Aan de andere zijde van de site staat een ander beroemd monument, de Sphynx. Van hieruit heb je ook een prachtig uitzicht op de drie piramides. Hoewel de neus van de Sphynx onbreekt, straalt het bouwwerk nog steeds een grote kracht uit. Je kan je gemakkelijk inbeelden hoeveel ontzag het in vroegere tijden moet opgewekt hebben.

Terug naar excursies