Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Oases en bronnen in de Sinaï
Oases en bronnen in de Sinaï:

Ondergrondse bronnen hebben bloeiende oases doen ontstaan op verrassende plekken doorheen de Sinaï. Fel afgetekend tegenover het onherbergzame woestijnlandschap bieden deze plaatsen een zeldzame blik op prachtige natuurlijke wonderen en een overvloed aan plantengroei en dierenleven.

Bron midden in het woestijngebergte

Natuurlijke bronnen worden meestal gevormd door de smeltende sneeuw van de hoogste toppen van het Sinaï gebergte. Er is echter ook een grote overvloed aan grondwater en wetenschappers zijn het nog niet eens over de oorsprong hiervan. Deze waterbronnen vormen zich meestal in of onder de valleien tussen de bergen en stromen vandaar richting zee.
  • Feiran Oase: deze plek werd reeds genoemd in Bijbelse geschriften en was van belang doorheen de geschiedenis. Een hele mooie oase met honderden dadelpalmen. Schaduwrijke tuinen en een klein dorpje maken dit een favoriete overnachtingsplek voor avontuurlijke toeristen. Eén van 's werelds oudste nonnenkloosters bevindt zich in deze oase en wordt nog steeds bewoond door een kloostergemeenschap.
  • Ain el Furtaga Oase: Dadelpalm oase dichtbij de coloured canyon.
  • Ain Kudra Oase: Mooie dadelpalm oase met een religieuze achtergrond. Volgens de overlevering was dit de plek waar Miriam lepra kreeg als straf wegens haar kritiek op Mozes.
  • Ain Umm Ahmed: Deze oase wordt gevoed door de smeltende sneeuw van het Sinaï gebergte.


  • Ein Umm Ahmed

  • Ain Musa: De bronnen van Mozes. Lokale legenden en verschillende geleerden beweren dat dit de plaats is waar Mozes en de Israëlieten uitrustten na het oversteken van de Rode Zee. Dit wordt echter zwaar betwist. Oorspronkelijk waren hier twaalf bronnen te vinden, maar daarvan rest slechts één enkele samen met de oase.
  • Bir es Sawa: Kleine oase die gevoed wordt door een bron die ontspringt in een grot.
  • Hamman Faraoun: Deze hete bronnen staan bekend als de "pharao's baden". Verschillende legendes worden verteld over deze oase en het is inderdaad mogelijk om hier te baden. Zoals van de meeste warmwaterbronnen wordt gezegd dat deze genezende krachten bevat.
Terug naar bezienswaardigheden