Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Geografie van het Sinaï schiereiland
Geografie van Taba en het Sinaï schiereiland:

Taba bevindt zich op het meest noordelijke punt van de Golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee, en aan de oostelijke grens van het Sinaï-schiereiland . In het Noorden wordt de Sinaï begrensd door de Middellandse Zee, in het Oosten is het van Israël gescheiden door de Gazastrook en in het westen is de Sinaï sinds meer dan 100 jaar niet meer verbonden met het Afrikaanse continent door het door de mens aangelegde Suezkanaal.

Op het schiereiland vinden we één van de meest onherbergzame regio's ter wereld terug, de Sinaï woestijn, maar ook de hoogste bergtoppen van Egypte met als uitschieter de Dzjebel Katharina met 2.641 meter.

Sinaï kustlijn

De kustlijn van de Sinaï is zeer vlak in het Noorden met mooie zandstranden langs de Middellandse Zee. Aan de Golf van Suez en Aqaba daarentegen worden de stranden afgewisseld met torenhoge rotskliffen die zich ook onder water nog verder in de diepte storten. Dit is één van de redenen voor de onwaarschijnlijke biodiversiteit en schoonheid van de koraalriffen langs deze kusten.