Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoekenTaba: Excursie naar Caïro
Caïro:

Als je de kans hebt om deze stad te bezoeken mag je je die zeker niet laten ontglippen aangezien Caïro zowat de meest fabelachtige stad ter wereld is. Hoewel Caïro aan de voet van de piramides ligt, stamt de hoofdstad van Egypte uit een veel latere periode, namelijk de overheersing van Egypte door de Abbasieden, een stroming van de Islam.

Caïro's citadel by night

Caïro ontpopte zich al snel tot één van de meest vooraanstaande steden van de Islamitische wereld, waardoor ook vandaag nog ontelbare prachtige vroeg-islamitische gebouwen en moskeeën de stad een droom maken om in rond te slenteren. Vooral de grote bazaar, waar je gegarandeerd in verloren loopt, en de citadel op de top van de heuvel boven de stad mag je niet missen!

In Caïro vind je ook het Egyptisch Museum terug, waar de belangrijkste vondsten uit de pharaonische tijden tentoongesteld worden, zoals de schatten van Toetanchamon. Ook de mummyzaal is meer dan een bezoek waard!

Het oude centrum van Caïro staat vol middeleeuwse moskeeën.

Een excursie vanuit Taba naar Caïro wordt bijna altijd gecombineerd met een bezoek aan de drie piramides van Gizeh, aangezien deze vlak aan de rand van de stad liggen. Een comfortabele bus brengt je in minder dan 5 uur van Taba naar Caïro. Hiermee is Taba het vakantieoord aan de Rode Zee dat het dichtst bij de Piramides gelegen is! Door deze lange verplaatsing is het dus aan te raden om een tweedaagse excursie naar Caïro te boeken om maximaal te kunnen profiteren van je bezoek aan deze wereldstad. Er zijn tot op heden geen binnenlandse vluchten van Taba naar Caïro.

Terug naar excursies